Er cola egentlig så usunt?

Vi har hatt et veldig spennende forsøk med Cola på skolen. En frivillig skulle drikke en halv liter cola på styrten, for å måle stigning i blodsukker. Det skulle måles etter en time, og en gang til etter tre timer. Av 200 stykker var det ingen som meldte seg frivillig til å drikke cola, så vi måtte få en av lærerene til å gjøre det. Ingen av lærerene ville gjøre det så, vi fikk dataansvarlig til å gjøre det.

Han hadde ikke spist mat siden middag dagen før og blodsukkeret hans lå på rundt 2,3. Noe som er veldig lite, men ikke unormalt om man ikke har spist på rundt 15 timer.
Hele klassen lo sjokkert da han sa han ikke hadde spist frokost:P
Han drakk denne flasken og fikk ikke spise noe på 3 timer. Stakar gikk da lunsjen uten å spise også.
Etter en time time målte vi blodsukkeret igjen. Læreren fikk oss til å gjette hva det kunne ligge på nå. En sa 8,5 og læreren lo og sa, han har jo ikke sukkersyken. 
Det viste seg at blodsukkeret hadde, på en en time, steget til over 9! En halv liter Cola, og blodsukkeret steg fra 2,3 til 9 på en time!! 
Så målte vi det igjen etter tre timer og da var blodsukkeret igjen nede på rundt 3. 

Oppsummering:
drakk cola: blodsukker 2,4
Etter en time: blodsukker 9
Etter tre timer: blodsukker 3

Håper jeg har fått noen til å ikke drikke cola mer:)

 

                  


3 kommentarer

Mira

15.jan.2012 kl.21:27

Cola med sukker rører jeg ikke ;) Cola Zero derimot :P

smalereliv

16.jan.2012 kl.23:33

Mira: Det som er med Cola uten sukker, det gjelder egentlig all brus uten sukker, er at kroppen får i seg det søte og tror det er sukker. Den får så ikke den energien den får fra sukker og blir "skuffet". Derfor vil den ha energien sin, og gjør at du spiser mer av godteri eller mat. Så egentlig går det opp i opp. Det går ikke å lure kroppen, desverre. Merker det veldig når jeg drikker det selv. Min svakhet er pepsi max. Prøv å tenk over det neste gang du drikker og se om du legger merke til det og:)

et usunt monster

27.jan.2012 kl.19:20

jaja, jeg kommer nå til å drikke cola uansett, har ikke død enda, og det er jo det beste som finnes i heeeeeele værden! :D

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits