Litt tips å ta med seg

Jeg har en gang skrevet noen tips som er greie å tenke på i hverdagen. Jeg tenker å skrive flere sånne innimellom, og her kommer litt flere:)
Syns det er veldig greit å få litt inspirasjon når det er så lett å ta feil valg i matveien. Det er SÅ mye lettere å ta usunne valg enn å spise sunn mat.

Ta en dag der du noterer deg alt hva du spiser. På kvelden noterer du ved siden om den maten var ment for kos eller for energi. Neste gang du tenker på hvilken av matvarene du skal velge, gå for den som gir deg energi og ikke kos. Så er det mye lettere på farten og fylle på med energi, og ikke kose-mat.

Om du er en av de som spiser når du ser på tv, så spiser du ganske sikkert mer enn du ville om du satt deg ved matbordet. Ta en dag der du skru av tven. Da er du fullt klar over hva du spiser, følg nøye med på hver matbit og virkelig smak på den. Smak på krydder, tekstur, om den er varm nok, osv. Noter deg forskjellen på hvordan opplevelsen av måltidet er forskjellig fra forran tven og når du er kun opptatt med å spise.

Ta deg en sjokolade, potetgull, kakebit eller hva som er din "synd". Ta en bit og smak på den. Er den fantastisk, god eller bare helt ok.
Ta så en bit til, e
r den så perfekt og fantastisk du trodde den kom til å bli, spis den. Eller tenker du den faktisk ikke er hva du forventet, kast den! Det er lov å kaste mat. Iallefall søplemat:)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits